logga

teambanan17

Teambanan

Pris från 240 kr/pers (min 20 pers). För färre deltagare eventuellt kostnadstillägg. Tid: 2,5 tim.

Populär aktivitet där lagen tävlar mot varandra, i att vara bäst på att samarbeta. Längs en slinga i skogen finns stationer med övningar som tilltalar de flesta. Här finns allt från lite mer fysiska övningar som exempelvis ”Planket” där det gäller att få över laget på andra sidan genom att lyfta och bära medarbetarna genom hålen som finns i planket. Men på stationer som exempelvis ”Räknekvadraten” och ”Vågen” gäller det att använda matematiskt intellekt respektive samlat balanssinne. Det finns även inslag av de Gutniska lekarna i form av ”varpkastning”. Men i denna specialversion av varpa gäller det att ha en klar strategi för att samla mest poäng. Svårighetsgraden på stationerna väljs utifrån gruppens önskemål. Alla deltar på stationerna utifrån sin egen förmåga. Tänk på att ha med mellanmål så att alla orkar hela vägen.
Avstånd: Ingen, Teambanan är byggd på Gustavsvik.

mixranchs

Tors Gård Äventyr

Pris från 1700 kr/tim. (min. 20 pers.). Tid från 1 tim.

Här hittar ni något som passar alla i gruppen/klassen:
Kombinera gärna två aktiviteter med lunch (pastasallad med dryck). Avsluta gärna besöket med ett dopp i det näraliggande kalkbrottet.
Bumperball: Dela upp er i lag och iklä er de enorma uppblåsbara bollarna. Spela mot varandra - garanterat svettigt och roligt. Många skratt och krockar utlovas.
Teambuilding: Lös tillsammans i grupp ett antal mer eller mindre svåra uppgifter. Här sätts kreativitet, samarbete och kommunikation på prov.
Skyttebana: Hur står det till med pricksäkerheten? Här tävlar ni i bl a bågskytte, luftgevärsskytte och blåsrör. Håll tungan rätt i mun och hjälp ditt lag att vinna.
Gladiatorkampen: Olika aktiviteter beroende på väderlek. 3-i-rad, längdskidor, vertikal bungy-jump etc.
5-kamp: Vi laddar med olika grenar där man tillsammans får kämpa och lösa de olika uppgifterna. Backstapling, fotbollsdart, bågskytte et

Avstånd: C:a 9 km från Gustavsvik.

karlsö

Utflykt till Stora Karlsö

Pris från 355 kr/pers, (min 20 pers). För färre deltagare eventuellt kostnadstillägg. Tid: Heldag. Busstransfer och båtresa tur och retur + guidning.

Stora Karlsö ligger bara en halvtimmes båtresa från Klintehamn. Ön bjuder på en oförglömlig naturupplevelse, och det råder ett fridfullt lugn över hela ön. En dagsutflykt på Stora Karlsö innebär cirka 4,5 timmars vistelse på ön. Kunniga guider visar dig runt och berättar om öns natur och historia. En guidetur tar ca 2,5 timmar. Under turen kan du se öns många blomstrande, vackra och mytiska platser.  Efter rundvandringen finns tillfälle att äta på restaurangen, bada, besöka museet eller bara ta det lugnt och njuta.
Avstånd: C:a 30 min bussresa från Gustavsvik och sedan 30 min båtresa från Klintehamn.

lummelundagrottan

Utforska Lummelundagrottan

Pris från 75 kr/pers. Tid: Guidad tur c:a 1 timme.

En guide tar er ner i underjorden där bildspel, droppstenar och gångar väntar. Guideturen tar cirka en timme. Passa på att besöka Nordeuropas största kvarnhjul. Ta med egen matsäck eller ät på caféet. Tips: ta med en extra tröja till grotturen!
Avstånd: C:a 9 km från Gustavsvik. (Busstransfer ingår ej i priset men kan tilläggbeställas).

almedalen

Guidad rundtur i Visby

Pris från 1700 kr/klass. (min 20 pers). Tid: 2 tim.

I Världsarvstaden Visby har människor bott i mer än fem tusen år och det finns mycket att se och berätta om dess historia. Rundturen startar från Donners plats där en guide tar er med på vandring genom stadens gränder och berättar om det spännande medeltida livet och Visbys historia.
Avstånd: C:a 4 km från Gustavsvik.

ipadtur

Stadstävlingen med iPad

Pris från 240 kr/pers, (min 15 pers) För färre deltagare eventuellt kostnadstillägg. Tid: 2 tim.

Varje grupp får med hjälp av en iPad i uppdrag att finna ett flertal platser i Visby innerstad. På varje plats skall sen laget tillsammans lösa en eller flera uppgifter. Ni skall också söka namn på gränder, platser och ruiner. Vid start utrustas gruppen med en ryggsäck innehållande hjälpmedel och några klurigheter som skall lösas. Samarbete, klurighet, organisation och bildminne är kvalitéer som är bra att ha i gruppen. Aktiviteten stimulerar både kropp och hjärna och bygger på samarbete. Tänk på att ha mellanmål så att alla orkar hela vägen.
Avstånd: Start i Almedalen, c:a 4 km från Gustavsvik.

crossfit

Crossfit - the sports of fitness

Pris från 165 kr/pers. (prisex. 30 pers) Tid: C:a 1,5 tim. Priset avgörs efter gruppens storlek.

Testa på kul och svettig funktionell träning anpassad efter individen. Tillsammans lyfter, släpar, pressar, kastar och svingar vi medballs, skivstänger och kettlebells. Vi hänger och drar oss upp i räck. Vi utövar gymnastiska moment och låter hjärta och lungor jobba. Vi gör helt enkelt det våra kroppar är till för. Med ledning av en eller fler coacher får gruppen en grym stund tillsammans samt mer erfarenhet och information om en sport på stark frammarsch. Vi ses antingen på Crossfit Visby alt. kommer vi till Gustavsvik.
Avstånd: 0 km på Gustavsvik eller hos Crossfit Visby c.a 6 km.

Ullvi Basket Gotland Uncle Joes Bowling

Bowling & lasertag

Inklusive pizzabuffé. Pris från 225 kr/pers eller tacobuffé pris från 250 kr/pers.

Utmana klasskompisarna på bowling och lasertag. Tävla i lag eller alla mot alla. Med sensorförsedda västar på kroppen och futuristiska laservapen i händerna jagar ni varandra genom de mörka gångarna. Det finns inte ett dataspel i världen som kan framkalla den här adrenalinruschen. Spelplanen är en 460 kvm stor och mörk labyrintbana endast upplyst av UV ljus och med fluorescerande Sci-fi motiv målade på väggarna. Musiken gör också sitt för att göra aktiviteten rolig och spännande. Snabbhet, pricksäkerhet och samarbetsförmåga avgör vem som vinner! Efteråt tar ni för er av den uppdukade buffén inklusive kall dricka.
För er som undrar över laser och eventuell risk för ögonskada så är våra vapen helt ofarliga då det inte är en laserstråle, namnet till trots, som skjuts iväg utan en helt ofarlig IR stråle (samma teknik som i en vanlig fjärrkontroll).
Avstånd: C:a 7 km från Gustavsvik.

gokart

Gotland Gokart race

Pris från 255 kr/pers. Tid: c.a 2,5 timmar. Pristillägg för korv med bröd inkl. läsk 35 kr/pers. eller hamburgare med bröd ink. läsk 105 kr/pers.

Vi samlas i cafet för genomgång av säkerhet och för att alla ska få förarutrustning. Alla får köra två gånger var, varje körning är 10 minuter d.v.s 20 min total körtid. Alla kan köra, oavsett tidigare erfarenhet.
Avstånd: C:a 5 km från Gustavsvik. (Busstransfer ingår ej i priset men kan tilläggbeställas).

minitag

Guidad tågtur

Pris från 50 kr/pers. Tid: c:a 25 min. Platser 50 st.

Turen startar från Visby hamn och tar cirka 25 minuter. Ur högtalarna lyssnar du till Gotlands egen stjärnreporter Erik Larsson, som berättar lite smått och gott om Visby och dess fantastiska historia. Ett trevligt sätt att se Visby och när du kommer hem kan du med gott samvete säga att du faktiskt varit lite kulturell på din skolresa.
Start: Från överenskommen plats i Visby

image

Kneippbyn Sommar & Vattenland

Pris från 170 kr/pers (min 15 pers). För färre deltagare eventuellt kostnadstillägg. Inkl. lunch pris från 250 kr/pers. Tid: Heldag (öppet kl. 11-17). Pristillägg för minigolf 50 kr/pers.

På Kneippbyns Sommarland & Vattenland finns hur mycket som helst att göra! Dessutom är det här som det riktiga Villa Villekulla finns, huset från filminspelningarna är idag ett museum. På Sommarlandet finns massor av aktiviteter som hoppslott, gocarts, kanoter, trampbåtar, berg- & dalbana, lilla fritt fall, en flygande båt och mycket, mycket mer. På Vattenland finns ett stort utbud av attraktioner. Vågar du testa vattenrutchbanorna Bullet eller Shark River? Ellet vår världsunika Half-pipe, som vi vågar lova ger kittlingar i magen!
Avstånd: C:a 10 km från Gustavsvik.

9634677

Gotlands museum

Pris från 75 kr/pers. Tid: c:a 2 tim.

Följ med på en visning av Fornsalen, det kulturhistoriska museet och få en inblick i Gotlands rika historia. Guiden visar de viktigaste klenoderna på museet och berättar om människorna bakom föremålen. Vilka var människorna som bodde på denna ö, mitt i Östersjön? Fornsalen innehåller världsunika föremål, mäktiga bildstenar, flertusenåriga skelett och världens största vikingatida silverskatt.
Avstånd: Ligger på Strandgatan, 3 km från Gustavsvik.

klttring

Inomhusklättring

Pris från 160 kr/pers. 

Inomhusklättring på Visbys femton meter höga klättervägg. Alla kan hitta en utmaning och en glädje i klättring. Det är en rolig och social sport där man tillsammans med andra kämpar på sin egen nivå mot mål man själv bestämmer. På vägen upp för väggen utmanar man både sina fysiska och mentala gränser och varje grepp längre upp än man först trodde var möjligt är en seger.
Ni kommer få testa på att klättra med rep och sele upp för olika svåra delar av den femton meter höga väggen. Med tips och instruktioner från våra erfarna guider tar ni er säkert både upp och ned för väggen. För de som har energi nog medan kamraterna klättrar upp för den stora väggen, finns en mindre så kallad bouldervägg att klättra på, där man utan rep och sele klättrar på en lägre höjd och har en tjockmatta som skydd.
För de som aldrig tänkt tanken att klättra förr, kan några meter ovan mark vara en enorm prestation, medan de som är mer vana finner utmaningar i svårare problem och pussel på vägen upp för väggen. Oavsett vilken väg man tar kommer man oftast ner med känslan av att ha klarat något man inte trodde var möjligt. Ni behöver inga förkunskaper för att kunna klättra med oss i Klättersilon i Visby. Aktiviteten leds av utbildade och erfarna instruktörer som guidar gruppen och tar hand om er säkerhet.
Plats: Visby hamn c:a 4 km från Gustavsvik.

Visby Gustavsvik | Gustavsviksvägen | 621 51 Visby  | Tel bokning: 0498-201260 | Tel reception: 0498-201269
Drivs av GotlandsResor  Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.   visbygustavsvik.se    gotlandsresor.se